Förbered fastigheten inför vintersäsongen

Hösten är i antågande, och med den kommer förändrade väderförhållanden som utmanar din fastighet. Regn, fuktiga löv och potentiella vinterstormar kan alla ha en påverkan på din fastighet. Men innan höstregnen sätter in, finns det flera viktiga steg du kan ta för att förbereda ditt hem för säsongens påfrestningar. Klottrets fiende No 1 tipsar om fyra viktiga sätt att skydda ditt hem och din fastighet inför kommande säsonger:

Taktvätt för en längre livslängd

4 tips som förbereder fastigheten för höst och vinter

 

1. Drönarbesiktning – Tydlig och säker kontrollBesiktiga din fastighet med drönare

En av de mest spännande framstegen inom fastighetsunderhåll är användningen av drönare för inspektion. Genom att använda drönarteknik får du en tydlig översikt över ditt tak och dina hängrännor, utan att riskera liv och lem och behöva klättra upp på stegar eller tak. Varför inte passa på att se över takets skick med en välbehövlig taktvätt eller algbehandling?

 

 

2. Rensning av Hängrännor – Undvik täppningar

Hängrännor spelar en viktig roll i att leda bort regnvatten från taket och fastigheten. Med tiden kan de täppas till av löv, grenar, mossa och annat skräp. För att minimera risken för skador på ditt hus, är det därför viktigt att rensa hängrännorna med jämna mellanrum. Ibland måste du till och med ta bort oväntade föremål som bollar, leksaker eller läskburkar som har fastnat där. En regelbunden inspektion och rengöring kan förlänga livslängden på dina hängrännor och förhindra vattenläckage som kan orsaka strukturella problem.

Hängrännor med mossa, växter samt löv

 

3. Vintertjänster – Förbered dig för olika väderscenarier

Vi kan aldrig vara helt säkra på vad vår svenska vinter kommer att föra med sig. Därför är det klokt att vara förberedd för olika väderscenarier. Att ha ett avtal om vintertjänster på plats kan vara avgörande om vintern blir hård. Kontakta oss på Klottrets fiende No 1 om du är intresserad av att säkerställa att ditt hem är redo för snö, is och andra utmaningar som vintern kan innebära. Men hör av dig fort — tjänsten bokas snabbt upp!

 

4. Nyhet! Spindelsanering – Skapa en bekväm utemiljö

Våra svenska spindlar är bra för naturen på många sätt, men ibland kan det bli för mycket av det goda. Spindelväv kan täcka områden på din fastighet och samla till sig döda insekter, löv och skräp. Inte alltid så trevligt, speciellt i områden som lekplatser, altaner och sommarstugor. Klottrets fiende No 1 erbjuder nu spindelsanering som en del av vårt tjänsteutbud. Kontakta oss idag för mer information om hur vi kan hjälpa dig att skapa en trevligare utomhusmiljö, fri från spindelnät.

Med hjälp av dessa fyra viktiga åtgärder kan du vara säker på att ditt hem är rustat för den kommande säsongens utmaningar. Behöver du också hjälp?