Title Image

Taktvätt för rena och fina tak

Att tvätta taket ökar livslängden

Taket är den mest utsatta ytan på ett hus och drabbas förr eller senare av alger, mögel, smuts, lav och annan oönskad skadeväxt. Det är därför viktigt att underhålla taket med en taktvätt. Vi utför taktvätt med hetvatten och högtryckstvätt och genom att jobba med de bästa och mest miljövänliga produkterna ger vi ditt hus ett nytt fräscht utseende. I samband med taktvätt så kan man också rensa hängrännor.

Metoder för taktvätt

Vi arbetar med etablerade metoder för takrengöring. Observera att ingen av metoderna passar alla tak – vi gör alltid en kontroll innan vi påbörjar arbetet.

Hur genomförs högtryckstvätt vid rengöring av tak?

Vanligtvis tvättas tak med högtryckstvätt och hetvatten. Många blir dock avskräckta när de hör ordet högtryckstvätt och tänker att taket kommer att ta skada av det höga trycket. Våra högtryckstvättar ger förvisso upp till och med 250 bar men trycket ställs alltid ner för att anpassas efter ytan som tvättas. På så vis kan man i stort sätt tvätta alla taktyper med s.k. högtryckstvätt och då även dra nytta av fördelarna med det varma vattnet.

Vad är Algbehandling av tak?

Algbehandling är en superspännande metod. Vi applicerar denna färglösa vätska på era tak och beroende på mängd alger, mossa och lavar så går produkten igång direkt att rengöra era fasadytor med hjälp av väder och vind. Förvisso får ni inte det omedelbara resultat man får med en taktvätt utan algbehandlingen verkar istället över tid. Vanligtvis försvinner grönalger inom de närmsta veckorna från applicering medans andra alger och lav normalt försvinner inom 6-18 månader.

Varför ska man genomföra Impregnering av tak?

Många gånger är en impregnering av taken en bra investering efter utförd tvätt. Impregneringen är en lättflytande, färglös vätska baserad på silaner och bidrar till att reducera vattenupptagningsförmågan avsevärt samtidigt som vattenånga släpps igenom och hålls s.k. diffusionsöppen. Tänk er en Gore-Tex- jacka som inte absorberar någon vätska. Genom att impregnera era tak gör man taket vattenavvisande, vilket leder till att påväxten har svårt att överleva. Inget vatten = inget liv. Sammanfattningsvis fördröjer man återväxten av alger och mossa avsevärt.

Undvik dyra liftkostnader

Under förutsättning av ert tak har godkända förankringspunkter kan vi erbjuda dessa tjänster utan att behöva blanda in liftar eller mobila plattformar. Vår personal har såklart utbildning inom höghöjdsarbete och har dessutom mångårig erfarenhet av tvätt uppe ifrån taket. Osäker om er fastighet har godkända förankringspunkter? Anlita oss för en drönarbesiktning så tar vi reda på det!

Pris taktvätt

Gå vidare och fyll i vårt formulär så återkommer vi med ett prisförslag inom 24 timmar.

Prisförfrågan
Taktvätt
Taktvätt