FAQ Sopkärlstvätt och Soprumstvätt

Nedan kan du läsa vanliga frågor och svar kring sopkärlstvätt och soprumstvätt. Saknar du svaret på din fråga? Kontakta oss gärna här så hjälper vi dig.

Läs våra frågor och svar kring sopkärlstvätt och soprumstvätt

Hur ofta bör vi tvätta våra sopkärl?

Tvättfrekvensen är såklart upp till era egna önskemål och behov. Vi rekommenderar att åtminstone rengöra såväl sopkärlen som soprummet 2 gånger per år (vår/höst). Har man exempelvis en restaurant som hyresgäst kan man ha behov av så mycket som varje vecka.
Allt som oftast tecknar vi ett s.k. serviceavtal där vi regelbundet tvättar enligt överenskomna intervall.

Hur funkar det?

Våra specialbyggda lastbilar kommer ut till er på plats. Eventuella sopor mellanlagras i lastbilen. Sedan matas sopkärlen upp/in i bilens inbyggda diskmaskin (olika fordon har lite olika metoder) och tvättas grundligt med 50-70 gradigt vatten.

Kan ni tvätta små som stora sopkärl?

Ja, vi kan tvätta kärl upp t.o.m. 1000 liter.

Kan ni även tvätta soprum och/eller sopnedkast i samband med kärltvätt?

Ja, självklart! Våra mobila sopkärlsbilsbilar är utrustade med högtryckskompressor samt varmvattenaggregat. Saknar soprummet brunn använder vi oss av vattendammsugare (dock viktigt att detta framgår vid beställning).
Vad gäller sopnedkast använder vi oss av en specialbyggd roterande tvättanordning som transporteras upp längs nedkastet och rengör med högtryck.

Finns det ett minimiantal vid beställning av sopkärlstvätt?

Nej, det krävs inga minimivolymer för att beställa tvätt. Ni kan alltså beställa tvätt även av enstaka kärl. Dock har vi en minimidebitering, f.n. 1.495kr.