Digitaliseringschecken – Mina fyra bästa take-aways

Ifjol genomgick vi ansökningsprocessen för att söka om s.k. digitaliseringsstöd och kom ut i andra änden med en beviljad check och mängder med spännande saker vi ska digitalisera under 2023. Digitaliseringschecken vänder sig till små- och medelstora bolag (för samtliga kriterier, se längst ned i texten) som vill digitalisera sin rutiner och processer.

Vi har redan fått ett intranät på plats där samtliga medarbetare startar sina dagar. Där kan de bland annat ta del av information och nyheter men också med enkla knapptryck komma vidare till viktiga resurser och dokument.

Här nedan delar jag med mig av mina 4 bästa take-aways från processen som jag genomgick med Region Skåne:

  • Skicka in din ansökan samma dag som utlysningsperioden öppnar. Det är nämligen ”först-till-kvarn-principen som gäller
  • Ta hjälp av en handfull kollegor när ni brainstormar fram de digitaliseringsinitiativ som ni vill lyfta fram i er ansökan
  • Kom väl förberedd för din 7-minuters pitch med ”Draknästet” – vilket blir det sista steget i ansökningsprocessen
  • Och inte minst – sprid ordet! Ju fler företag som nyttjar checken, desto större tillväxt, desto fler arbetstillfällen och så vidare

Vill ni veta mer? In och läs på → https://utveckling.skane.se/tema/digitalieringscheckar/

Så driver du eller jobbar på ett företag med 3-100M i omsättning, 2-49 anställda och vill lyfta ditt företag till nästa nivå genom digitaliseringsinsatser – googla och kolla om just din region erbjuder stödet.

Medfinansierat av EU