Title Image

Garagestädning – Guiden kring priser, metoder och val.

Varför garagestädning?


Garaget är ofta det första intryck som bilburna spekulanter, medarbetare eller kunder får av din fastighet eller bostadsrättsförening.

 

Utrymmets renlighetsstatus kan göra eller förstöra hela upplevelsen, och därför är garagestädningen ett viktigt inslag i fastighetens underhållsschema.

 

Men hur mycket kostar det att hålla garaget rent år in och år ut? Hur lång tid tar det och hur ofta måste det göras? Finns det verkligen bolag som utför miljövänlig garagestädning?

 

Vi på Klottrets Fiende No 1 bjuder här på en komplett guide som förklarar allt du behöver veta när det är dags att städa garaget.

Få ett prisförslag

Hur mycket kostar garagestädning?

Priset på garagestädningen kommer att bero på flera faktorer, varav den främsta är storleken på utrymmet. Andra saker som leverantören tar med i beräkningen när du ska få ett erbjudande är:

• Hur många pelare finns det?
• Hur högt i tak är det?
• Hur många parkeringsplatser finns det?
• Finns det brunnar? Hur många, och i vilket skick är de?

• Är det enbart golvytor som ska tvättas eller även väggar, rör m.m?

Du bör också avgöra om du vill betala timpris eller fastpris när du ska anlita ett städföretag för garagestädningen. Fördelen med att betala timpris är att du aldrig betalar för mer än den faktiska tidsåtgången medan fördelen med att betala ett fast pris är att du i förväg får veta exakt hur mycket det kommer att kosta och kan räkna med det i din budget.
Vi på Klottrets Fiende No 1 erbjuder båda alternativen men det vanligaste är att vi presenterar ett fastpris efter att ha gjort ett platsbesök.

Tabellen nedan visar hur prisbilden skiftar från kund till kund beroende på varje garages storlek och skick.

Vad är fördelarna med att teckna ett serviceavtal?

Många leverantörer kan också erbjuda ännu bättre priser när du tecknar ett serviceavtal för kontinuerligt underhåll av garaget. Fördelarna med detta är:

  • Kostnaden för garagestädningen minskar
  • Det blir enklare att schemalägga underhållet av ditt parkeringsgarage
  • Man förlänger livslängden på garaget och inte minst underlaget
  • Vissa städbolag tar hand om aviseringen till hyresgästerna
  • Du kan bli tilldelad samma personal som redan är bekanta med dina önskemål
Garagestädning på Mobilia i Malmö

Hur ofta bör garaget städas?


Hur ofta just ditt garage kommer att behöva städas beror på två saker: hur smutsigt det blir och viken standard du vill upprätthålla. Generellt rekommenderar vi att garaget ska städas 1 – 4 gånger om året enligt ett förutbestämt schema.

Under vinterhalvåret är det särskilt viktigt med garagestädning. Det grus, slask och vägsalt som finns på vägarna brukar följa med in i garaget via bilhjulen. Resultatet är förstås ett smutsigt garage, men inte bara det: golvet slits också i en betydligt högre grad, och eventuella brunnar riskerar att bli igentäppta.

Hur lång tid tar det att utföra garagestädning?

Våra maskiner är mycket tidseffektiva men hur lång tid det tar att städa ett garage beror på bland annat hur stort utrymmet är, hur omfattande rengöring som ska göras och om några tillval har gjorts. Till exempel kan man välja att passa på att sanera ev. oljespill, rensa golvbrunnar och måla parkeringslinjer som gör att det tar lite mer tid.

För en vanlig städning av ett garage på 500 kvm behöver vi vanligtvis ca 5 timmar på oss att utföra städningen. Garage i storleken runt 500 kvm är tillhör de vanligare storlekarna under bostadsrättsföreningar och där finns för det mesta drygt 10 garageplatser.

Vilka metoder används vid garagestädning?


Vilka metoder som ska användas när det är dags att få rent i garaget beror förstås på det städbolag du väljer att anställa. Kvalitén på resultatet kommer att ha mycket att göra med vilka redskap som används. Därför kan du med fördel läsa på lite om vilken sop- och skurbil som varje företag använder sig av. Är den tillräckligt låg för att få plats även på trånga ställen? Kommer den med alla behövliga tillbehör? Och var kommer smutsvattnet och skräpet att ta vägen – sorteras det på rätt sätt eller sveps det bara ner i brunnen?

Varför välja miljövänlig garagestädning?


Att satsa på miljövänlig renlighet är att arbeta för framtiden. Genom att undvika de skadliga kemikalier som annars används flitigt inom städindustrin skyddar du både din fastighet och miljön i sin helhet. Därför är det viktigt att du kontrollerar om städbolaget du tänker anlita är ISO-certifierat för miljö och kvalitet.

Sopbil Nilfisk city range 3 500 för Garagestädning

Klottrets Fiendes sopbil: Vad är egentligen Nilfisk City Ranger 3500?

Vi som är Klottrets Fiende No. 1 har investerat över miljonen kronor i vår sop- och skurmaskin: Nilfisk City Ranger 3500, sopbilen med kraftigast sugkapacitet på marknaden.

Vi tar vårt ansvar gentemot miljön på högsta allvar: sedan 1991 är vi miljöcertifierade enligt ISO14001. Sopbilen vi använder har en 2,2 liters miljögodkänd Perkins dieselmotor. Den är också utrustad med ett vattenåtervinningssystem, vilket innebär en betydlig minskning i färskvattenförbrukningen. Vi kan därmed arbeta under längre tid mellan påfyllningarna och åstadkomma ett skinande rent resultat.

Finns det lågt hängande skyltar eller markiser på ditt garage? Sopbilens hela uppbyggnad är designad enligt effektivitetsprincipen: när allt är på sin plats är City Ranger endast 189 cm hög. Därför kan vi få plats praktiskt taget var som helst och rengöra många områden som andra helt enkelt inte kommer åt.

Eftersom den är utrustad med ett kraftigt sugvakuum och ett luftflöde på 6 800 m3/h kan den suga upp allt skräp, litet som stort. Den smarta designen när det gäller sugmunstycke och borstarmar gör också att vi kan rengöra alla svåråtkomliga skrymslen och vrår.

Hur går garagestädningen till?

Städbolaget kommer att inspektera ditt garage för att se vilka behov som finns och göra en uppskattning av hur lång tid städningen kommer att ta. Därefter planeras arbetet enligt företagets strategi. Följande steg brukar följas:

   1. Fett- och oljefläckar avlägsnas

Gamla fett- och oljefläckar som låtits torka in i golvet är omisskännliga tecken på ett misskött garage. Därför är det första steget vid garagetvätt ofta att behandla och avlägsna dessa fläckar med miljöanpassade och godkända medel. Rör det sig om sanering av större läckage eller skador som fått ligga länge och satt sig i marken så är det viktigt det ingår som en separat del i beställningen.

 

   2. Högtryckstvätten lossar lagrad smuts, golvet skuras

Det är inte bara gammal olja som ska bort från golvet: sand, grus, jord och salt som kommer in via bilhjulen brukar också lagras. För att rengöra golvet används med fördel en högtryckstvätt. Efter detta ska golvet sopas och skuras, så att det blir glänsande rent och fritt från skadliga kemikalier och smuts. Skräpet sugs upp i sopbilen och avlägsnas, så du behöver inte oroa dig över att det kommer att hamna i brunnen och orsaka stopp där.

   3. Väggar och tak städas

Det är också viktigt att blötlägga samtliga ytor som ska städas, eftersom man då undviker att det flyger runt damm i hela garaget. Kom ihåg att det inte bara är frågan om att städa golvet: tak och väggar ska också bli skinande rena. Ett bra städbolag ser därför till att all smuts och damm avlägsnas från alla ytor inne i garaget, inklusive armaturer, ventilationstrummor och dylikt. Dörrar, hissar, trappor och entréer ska också bli skinande rena för att miljön i garaget ska kännas inbjudande och säkert.

 

   4. Vanliga tillägg: Målning  och brunnspolning

En tjänst som ofta går att få som tillval är målning eller bättringsmålning av parkeringslinjerna, vilket gör stor skillnad för att fräscha upp utrymmet. Har det blivit stopp i garagebrunnen? Städbolaget kan vid behov spola rent brunnen på nolltid och få den att bli skinande ren och funktionell igen.

Vad för saker behöver man göra innan garagestädningen?


Du har hittat ett bra och pålitligt städbolag, och bokat tid för garagestädningen. Innan personalen anländer finns det dock några detaljer som du måste förbereda. Vi bjuder här på en checklista, så att du kan ha allt under kontroll:

  • Informera alla som har tillgång till garaget om att de inte kommer att kunna använda det under tiden som städningen utförs.
  • Garaget behöver tömmas: alla fordon behöver köras ut, och saker som eventuellt förvaras däri måste placeras någon annanstans under tiden.
  • Se till att brandlarmet är avstängt. De kraftfulla maskiner som används kan ibland göra att brandlarmet utlöses. Därför rekommenderar vi att du låter det vara avstängt under städningen.

Varför välja klottrets Fiende?

Söker du en snabb, erfaren och miljömedveten partner för garagestädning? Klottrets Fiende är ditt självklara val! Med över 30 års erfarenhet i branschen, snabba återkopplingar och ett brett utbud av tjänster är det fullservice tjänsteföretag du söker. Vi tar vårt miljöengagemang på största allvar och är miljöcertifierade enligt ISO14001. Vi erbjuder inte bara garagestädning utan även en rad andra tjänster såsom fastighetsvård, klottersanering och soprumstvätt.

Dessutom följer vi alla kollektivavtal, vilket innebär seriösa arbetsvillkor för alla inblandade. Kontakta oss idag och upplev varför över 600 kunder årligen väljer att teckna avtal med Klottrets Fiende för deras fastighetstjänster. Med kontor i Malmö, Helsingborg och Stockholm är vi snabbt på plats och löser era problem.

Gör en prisförfrågan och få ett erbjudande inom 24 timmar. Välkommen till Klottrets Fiende – din partner i garagestädning och fastighetstjänster!

Snabb bokning

Vi har som målsättning att alltid återkoppla till våra kunder inom 24 timmar med en offert eller en bokad tid

30 års erfarenhet

Redan 1986 började vår resa och idag – 30 år senare – är vi ett fullservice tjänsteföretag

Miljöcertifierade

Miljöcertifierade enligt ISO14001 sedan 1999. Med andra ord tar vi vårt miljöengagemang på största allvar

Bred serviceportfölj

Inte mindre än 12 olika tjänster under samma tak. En one-stop-shop för era fastighetstjänster

Referenser

Sedan starten 1986 har vi skördat stora framgångar. Nedan finner du en del av de företag och organisationer som givit oss sitt förtroende att vårda deras egendom